Home

kans

+ Ruskey

Concert
Datum
za 15 jun
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Brent Faiyaz, Miguel, PARTYNEXTDOOR, Drake, SZA
incl. servicekosten

vernieuwende Nederlandstalige R&B over liefde in een digitaal tijdperk

Geduld hebben loont, dat bewijst de carrière van kans. Na jaren in de Nederlandse muziekindustrie achter de schermen gelopen te hebben, o.a. als integraal onderdeel van de successen van Jonna Fraser, werkte Randall Felter in relatieve stilte aan zijn masterplan en herintroduceerde zichzelf in 2021 als kans aan het grote publiek. Soms gevoelig, soms onverbiddelijk en altijd met een randje Amsterdamse bluf – in zijn muziek schetst kans een bijna dystopisch beeld van liefde in een digitaal tijdperk. Emotie, drank en ego in een licht schizofrene blender waaruit een soms hopeloos, soms onvergeeflijk en soms pijnlijk accuraat wereldbeeld vloeit.

De basis ligt in R&B en hiphop, maar naast een emotionele, is een kans-album ook een muzikale rollercoaster. Van invloeden uit elektronische muziek en trap tot songs met afrobeats-invloeden en muzikale odes aan Suriname: in elke track lijkt hij iets nieuws te proberen. En dat met succes.Na in 2022 grotere zalen als Melkweg OZ en Annabel uitverkocht te hebben zoeken hij en zijn band met deze tour de intimiteit op.

Support: Ruskey
Opkomend Amsterdams multitalent Ruskey, geboren als Desai Breeveld, heeft altijd al muziek om zich heen gehad. Met een vader die gitarist, componist en producer is, een moeder die zingt en schrijft en grootouders die allemaal op het podium hebben gestaan, is hij al van kleins af aan omringd door mensen die zijn passie delen. Deze passie en liefde voor muziek is hij nooit verloren, zo begon hij op zijn vierde met piano en produceert hij vanaf zijn tiende. Na een aantal succesvolle singles, bracht hij september 2022 zijn langverwachte debuut EP ‘Baby Boy’ uit. Een gevoelig project over de liefde, gehuld in een R&B jasje, waarvan hij de productie volledig op zich nam. Na deze EP werd hij door Complex NL benoemd als “Artist To Watch”. Vorig jaar, op 23 april, stond hij samen met zijn band met zijn eerste headline show in de bovenzaal van de Paradiso, die hij binnen zes dagen wist uit te verkopen.

Dit vind je vast ook leuk