Home

Kiwi Jr.

+ Max Hell

Concert
Datum
wo 9 aug 23
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
The Strokes, Rolling Blackouts Coastal Fever, Parquet Courts
Incl. servicekosten

Zonnige indierock met melancholische ondertoon uit Canada

Kiwi Jr., een viertal uit Toronto, staat bekend om hun catchy, vrolijke melodieën met een melancholische ondertoon. Op hun derde album ‘Chopper’ (2022) verleggen ze hun grenzen en laten ze zien dat we nog lang niet alles hebben gehoord van deze groep. Met de toevoeging van synths krijgen de nummers van Kiwi Jr. een licht nostalgisch, maar vooral funky geluid bovenop het vertrouwde indierockgehalte waar we het kwartet van kennen.

Misschien heb je ze al eerder gezien in Paradiso of Merleyn, of komt de gitarist je wellicht bekend voor; Brian Murphy is namelijk ook bassist van noise- en dreampopband Alvvays. Nu komt de indierockband voor het eerst naar Utrecht om een fantastische show neer te zetten.

Support: Max Hell
Vanuit het niets verscheen de Amsterdamse Max Hell eind 2021 met band op het podium als voorprogramma van onder andere Sophie Straat en Personal Trainer. De indiemuzikant, wiens naam overigens geen pseudoniem is, haalt zijn inspiratie onder andere uit grootheden als David Bowie, Velvet Underground en Nirvana. Samen met bandleden Nathan Schipper, Joy Burgers en Mirjam Alexander staat Max Hell garant voor aanstekelijke energieke optredens waarbij ‘pop met punkpoeder’ wordt afgewisseld door ‘schreeuwen vanuit de onderbuik’.

Support: Personal Trainer DJ-set
Willem Smit is normaal gesproken de frontman van de indierockband Personal Trainer, maar verruilt voor deze avond zijn gitaar en microfoon voor een plek achter de decks. Speciaal voor het Kiwi-Jr. concert warmt hij de zaal op met een DJ-set en ook tussendoor de show en erna zal hij achter de knoppen te vinden zijn.

 

Tip van Dirk, concertprogrammeur

"Er zijn weinig dingen mooier dan vrolijke liedjes met verdrietige teksten. De Canadese band Kiwi Jr. maakte de afgelopen jaren twee platen vol even zonnige als melancholische indie. Neem nou 'The Extra Sees The Film', over een figurant die zich afvraagt of hij wel de held van zijn eigen leven is. Of 'Night Vision', een beter The Strokes-nummer dan The Strokes in tijden hebben gemaakt."

Dit vind je vast ook leuk