Home

noah elliot

Afstudeerconcert

Concert
Datum
wo 19 jun
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
incl. servicekosten

opkomend Utrechts talent verkent met rauwe eerlijkheid thema's door middel van intieme melodieën en spoken word

noah elliott is een opkomende indie-artiest van 23 jaar uit Utrecht, Nederland. Diens muziek is een mix van intieme melodieën, minimalistische arrangementen en introspectieve spoken word, waardoor rauwe en eerlijke stukken ontstaan die luisteraars uitnodigen in diens wereld. Aan de kern van Noah’s muziek ligt een toewijding aan eerlijkheid en kwetsbaarheid. Diens werk duikt in thema’s van mentale gezondheid en queer-identiteit, waarbij deze onderwerpen met rauwe authenticiteit worden verkend.

Noah hoopt een veilige en inclusieve ruimte te creëren voor diens publiek. Puttend uit persoonlijke ervaringen, streeft die ernaar troost en herkenning te bieden aan luisteraars, net zoals de artiesten die die inspireerden. Noah vond zelf troost en herkenning in het werk van anderen, die woorden konden geven aan gevoelens waar diezelf geen woorden voor vond. Noah hoopt ooit hetzelfde te kunnen doen voor anderen.

Noah bracht diens eerste EP ‘I’m Still Breathing’ uit in 2022. Huiveringwekkend eerlijk in diens minimalisme, werd het opgenomen en geproduceerd in diens kinderkamer. “Het is behoorlijk intiem,” schrijft Noah erover een jaar later, in afwachting van een nieuwe EP. “Ik zou het nu helemaal anders doen. Maar dat is ook de schoonheid van een opname: het is een moment bevroren in de tijd. I’m Still Breathing was het verhaal dat ik op dat moment van mijn leven moest vertellen, en ik moest het op die manier vertellen. Het is een ongepolijste parel, en daar hou ik van.”

Van jongs af aan was Noah’s leven gevuld met boeken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat die is opgegroeid met een passie voor literatuur. “Het huis van mijn ouders voelt als een bibliotheek, er zijn boeken in elke hoek, op elke stoel en op elke tafel. Ik wilde al schrijver worden zolang ik me kan herinneren.” Op 13-jarige leeftijd werd Noah verliefd op poëzie na het lezen van Emily Dickinson, die tot op de dag van vandaag een van diens inspiraties blijft.

In het creatieve proces van Noah bloeit inspiratie vanuit stilte – de stille momenten die die doorbrengt kijkend uit diens slaapkamerraam of dwalend door een lege straat. Thema’s komen organisch naar voren, gedreven door emoties of diepe reflecties over identiteit, mentale gezondheid en de menselijke ervaring. Bekend als ‘De Professor’ onder vrienden, houdt Noah van lezen, studeren en het analyseren van poëzie en muziek. Noah’s studies voeden vaak diens creatieve proces. “Momenteel ben ik gefascineerd door fragmentatie, en hoe het ons helpt articuleren wat niet met woorden kan worden uitgedrukt. Met name de gefragmenteerde aard van poëzie, geheugen en trauma interesseert me.”

 

Dit vind je vast ook leuk