Home

Perfect Indie Disco XL

Club, Concert
Datum
vr 8 dec 23
Open
19:00
Aanvang
19:00
Eindtijd
04:00
Locatie
Leeftijd
18+
Incl. servicekosten

DE JAARLIJKSE INDIEHOOGMIS VLAK VOOR KERST MET DJ ST. PAUL

Perfect Indie Disco XL is terug met de traditionele eindejaarseditie; een glorieuze indie-manifestatie in EKKO om het jaar mee af te sluiten. Met de muzikale oudejaarsconference door Niek & Bas Nellen van Afterpartees, een indiepopquiz en twee veelbelovende live-acts van Nederlandse bodem. Host St. Paul eet oliebollen en draait van de aftrap tot diep in de nacht.

DJ St. Paul
DJ St. Paul komt ons weer verheffen en verrassen met een scherpe dwarsdoorsnede van all things independent. Van Tame Impala tot Boygenius en Fontaines D.C. tot Enya, een selectie indie in alle soorten en uit alle maten.

De Toegift
Vanuit het niets doemt begin 2023 plotseling De Toegift op. De melancholische Zeeuwse klanken van het zelfgetitelde debuutalbum waaien met windkracht 10 over naar het vasteland van Nederland en België. Met eigenzinnige teksten en een frisse mix van indie, folk, en jazz brengt dit zestal een vernieuwende sound naar de Nederlandse muziekscene. Inmiddels aangevuld met violist en dwarsfluitist, blijft De Toegift op ook zoek naar het experiment, wat ook te horen is op de remix EP ‘De vormen voelen vreemd’ die uitkwam in juni, waar de band samenwerkingen opzocht met onder andere Lucky Fonz III en Gladde Paling.

Vampire Boyfriend
Het Rotterdamse viertal Vampire boyfriend brengt catchy altpop die de luisteraar zelfacceptatie biedt, maar ook niet bang is om te flirten met het duister. De van oorsprong Zeeuwse Janine van Osta, onder andere bekend als vast bandlid van Broeder Dieleman, schrijft alle nummers van de nog jonge band, die in 2020 is opgericht. Naast van Osta wordt de band versterkt door Sophie Reekers (So-Fi en Meneer van Dalen), Mitchell Quitz (Library Card, The Lumes) en Arno Geers (FRAMAN). Ondanks de verwijzingen naar de dood, vampieren en de hel, hoef je ook voor Vampire Boyfriend niet bang te zijn: ze stellen je misschien wel voor aan het duister, maar houden ondertussen ook je hand vast.

Voor Perfect Indie Disco XL zijn twee ticket soorten beschikbaar:
Regulier ticket (€14,-) geeft toegang vanaf 19:00.
Nacht ticket (€7,50) geeft toegang vanaf 00:00.

Artwork door Nico Kentaro Jansen

TIJDSCHEMA:
19:30 – Indie Popquiz
20:45 – Vampire Boyfriend
21:30 – oudejaarsconference door Bas & Niek Nellen
22:15 – De Toegift
23:30 – uitslag quiz en oliebollen
23:45 – DJ St. Paul 

Daghap door De Klub (18:00-20:00)
Op 7, 8 en 9 december komt restaurant De Klub weer koken in EKKO. Voorafgaan aan de show kun je een heerlijke daghap halen voor € 15, met ditmaal op het menu:
boerenkool-stamppot met kimchi en knolselderij, getopt met miso-jus. Je kunt binnenlopen tussen 18.00 en 20.00 uur.
Reserveren kan via de website, maar hoeft niet per se.

Dit vind je vast ook leuk