Home

PHONO

Meltheads + Marathon + SULTAN.

Concert
Datum
za 22 apr 23
Open
19:00
Aanvang
19:30
Locatie
Voor liefhebbers van
SONS, Ramkot, Whispering Sons
Incl. servicekosten
Gepresenteerd door
Plato & EKKO

De officiële afterparty van Record Store Day, de dag waarop de liefde voor muziek samen gevierd wordt

Op zaterdag 22 april is het weer Record Store Day, de dag waarop de liefde voor muziek in het algemeen en vinyl in het bijzonder wordt gevierd in talloze onafhankelijke platenzaken. Plato & EKKO organiseren ook dit jaar weer de afterparty, met een avondvullend en mooi programma.

Meltheads bestaat uit vier jonge honden uit Antwerpen die met bakken talent en evenveel drang en branie tot op het bot gaan. Voortgestuwd door een metronomisch strakke ritmesectie en aangevuurd door hun snedige en virtuoze gitaar spuwt Meltheads rotaanstekelijke garage, slimme postpunk en fascinerende cold en andere wave. Hun live-reputatie buzzt als een lopend uurtje door de Lage Landen, en wie hen al aan het werk zag, weet: deze hongerige wolven bestormen een podium alsof ze de laatste show van hun leven gaan spelen.

Marathon is een Amsterdams trio dat begon als psychedelische shoegazeband en daarna de uitbundigheid van postpunk proefde. Uiteindelijk veranderde deze reis het geluid van Marathon in een explosieve mix van shoegaze, postpunk en indie. Marathon moet net als deelnemers van de hardloopwedstrijd regelmatig van de blaren bekomen. Blaren die ontstaan door spel vol overgave, maar ook symbool staan voor de blaren waar hun generatie steeds vaker op moet zitten. Nu vecht Marathon terug met muziek die een explosieve mix van shoegaze en postpunk combineert.

SULTAN. is het driekoppige rock ’n roll-gevaarte uit het midden van het land; brutale apocalyptische rock met eigenwijze nummers die gaan over het leven in het digitale tijdperk. Deze energieke band is niet bang om een onverwachte set te knallen waarmee ze alle hoeken van de kamer laten zien. Nummers die doen denken aan een combinatie tussen the Beatles en de Queens of the Stone Age, worden afgewisseld met uptempo dansnummers.

7 apr

Tired (Live @ Markt Centraal) – Marathon

Dit vind je vast ook leuk