Home

Popronde 2023

+ Afterparty

Concert
Datum
do 19 okt 23
Open
21:00
Aanvang
21:30
Eindtijd
04:00
Locatie

Het grootste gratis rondreizende muziekfestival van Nederland

Opnieuw verwelkomen we Popronde Utrecht dit jaar in EKKO! Popronde is een rondreizend muziekfestival dat elk najaar plaatsvindt in een dertigtal steden door het hele land. Tijdens de Popronde toeren talentvolle acts door Nederland om zo hun naam op te bouwen, hun netwerk uit te breiden en een nieuw publiek aan te boren. In EKKO vind je op deze avond een gevarieerde selectie muzikanten die overal uit Nederland vandaan komen.

ALOYSE is een 3-koppige folkband, beïnvloed door indie en grunge uit de jaren 90 en artiesten als Soccermommy, Sorry en PJ Harvey. Na te hebben gespeeld in meerdere Nederlandse zalen werken ze nu toe naar de release van hun eerste single ‘invisible’ in het najaar van 2023.

Ioana Iorgu is een poëtisch postpunk duo uit Groningen. Het duo drukt hun nagels in je huid met de verontrustende maar boeiende sfeer die ze creëert met dissonante post-punk gitaren die je middenrif doet klapperen, en gortdroge beklijvende drums die direct contrasteren met de zacht gesproken kille teksten. Alleen om er zeker van te zijn dat je in orde bent.

De agressie van punk versmeltend met de technische kneepjes van jazz, drukt OATS zijn stempel met een emotionele en harde live-act. Weelderige akkoorden en theatrale zang gaan samen met aardschokkende bas en zinderende drums. Hun verfrissende mix van emo, math rock en experimentele hiphop staat garant voor een gepassioneerd optreden dat je niet mag missen.

Het zanger/producer-duo Never Been To Berlin maakt meeslepende Engelstalige dancemuziek en tapt inspiratie uit allerlei genres van psytrance tot hiphop. Recentelijk gaven ze diverse live shows op o.a. Grunnsonic, in EM2 als support van De Likt en sloten ze De Hollander af op Grasnapolsky. Aan het eind van de lente beloven ze een nieuw EP inclusief videoclip uit te brengen.

SUBFICTION is een gesluierde kunstenaar en gids van absorberende audiovisuele werelden. Werelden die bestaan uit organische elementen, vervuild door technologie, die muzikale landschappen voorbij genres verkennen. De gids, SUBFICTION, bestuurt deze werelden door middel van live performance en biedt het publiek een interface tussen fictie en realiteit. Het universele wezen sloopt elke dansvloer glitchend en schakelend tussen melancholische breakbeats, IDM en verhalende house en hiphop.

Dit vind je vast ook leuk