Home

PRIDE = PUNK

Plastic Persoon + Thames + Consensual Peggy

Concert
Datum
za 1 jun
Open
19:00
Aanvang
19:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Bikini Kill, Le Tigre, Lambrini Girls, Hole, The Slits, Savages, Sleater-Kinney
incl. servicekosten

PUNKERS LATEN EKKO OP HAAR GRONDVESTEN SCHUDDEN TIJDENS PRIDE

Tot onze spijt hebben we te horen gekregen dat Grandma’s House wegens logistieke redenen morgen niet kan optreden tijdens PRIDE=PUNK. Grandma’s House zal echter vervangen worden door Utrechtse avant-gabber sensatie Plastic Persoon.

PRIDE, maar dan PUNK. Geïnspireerd door riot grrrls (x/v/m) uit heden en verleden, en punks van alle soorten, maten, seksen en genders. Een avond om het samen uit te schreeuwen en het patriarchaat eens flink in de spreekwoordelijke maag te stompen. De bres op, de moshpit in!

Plastic Persoon
Plastic Persoon is iedereen. Iedereen is Plastic Persoon. Tegen de richting inschoppen elke minuut van elke dag is vermoeiend. Plastic Persoon is een coping mechanisme. Een real life ad. Een Balenciaga-draak. De entertainmentslieveling. We schreeuwen allemaal uniek te zijn in synchroon, dus hebben ze zichzelf omgedoopt tot Plastic Persoon. Deze avant-gabber sensatie heeft een zowel asociaal hard als herkenbaar geluid voor mensen die verandering willen.

THAMES
Poppodia, festivals, maar vooral de patriarchie: THAMES sloopt alles dat zich op zijn pad begeeft. Zoals zijn tongval verraadt stroomt er Brits bloed door de aderen van frontman Merlyn Baartman, maar pas na een verhuizing naar Amsterdam lukte het hem afstand te nemen van de emotionele toendra die Groot-Brittannië heet en zichzelf volledig te omarmen. Leuk hoor, Deadletter en Fontaines D.C., maar op de aanstaande EP Life Lessons For The Patriarchy bindt THAMES nog nét wat furieuzer de strijd aan met de status quo. Toxic masculinity? De fik erin! Discriminatie? De fik erin! De dansvloer van EKKO? De fik erin!

Consensual Peggy
Natuurlijk morgen Utrecht’s finest riot grrrls niet ontbreken op PRIDE = PUNK. Consensual Peggy is een wervelwind die zich het liefst laat voeden door ongeloof en woede. Het ene moment is de band je beste vriend, dan weer je mommy en even later je aartsvijand. Hoe je Consensual Peggy treft weet je nooit van tevoren, maar vast staat dat de band in elke hoedanigheid met precies voldoende hysterie strijdt tegen patriarchale systemen. De Nobelprijs voor Virtuositeit gaat Consensual Peggy naar verwachting niet winnen, maar heeft dat er bij een goede punkband ooit toe gedaan? Precies.

Dit vind je vast ook leuk