Home

Roodnoot & Sarah Holwerda & Levi Boon

Concert
Datum
zo 28 apr
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
incl. servicekosten

een muzikale ode aan verbondenheid en samenzijn

Roodnoot

Roodnoot is het geesteskind van Bob Barlag, dat ontstond tijdens de warme zomer van 2018 als een hommage aan de gelijknamige kunstboerderij net buiten Utrecht. Hij verbleef daar die zomer en de openheid van vrijheid van de locatie inspireerde hem om een collectie songs te schrijven. De ‘Roodnoot EP’ kwam uit aan het eind van 2019. In de jaren erna heeft hij zorgvuldig aan nieuwe songs gewerkt die hebben geleid tot een nieuwe EP die eind 2023 uit is gekomen genaamd: ‘When All is Said and Done’. De songs op de nieuwe EP zijn een fris en gelaagd en spitsen toe op een sound en gevoel wat Roodnoot als band ook uitdraagt: een gevoel van saamhorigheid. Het doel van Roodnoot is om mensen samen te brengen en iedereen het gevoel te geven dat ze in het moment bij elkaar horen.

Sarah Holwerda

Sarah zet met haar dynamische alternatieve folk een warm kwetsbaar geluid neer. Haar melodische nummers bouwen schijnbaar achteloos op naar een gelaagde intensiteit in een nieuw geluid, geïnspireerd door artiesten als Patrick Watson, Joni Mitchell & Radiohead. In November 2023 kwam haar debuut EP ‘Overkill’ uit “Op haar debuut EP komen verschillende stijlen samen waar ze zelf door is geïnspireerd. Het begint alleen al met de openingstrack Dunes. ,,De songs verwijzen naar de tijd tussen twee fases in. De frictie tussen een oude en nieuwe werkelijkheid, en de mensen die je op weg ontmoet en loslaat”, zegt Sarah over de EP Overkill.”

Levi Boon

Levi is lid van de aloude singer-songwriters gilde. In de geest van Nick Drake en Feist zingt ze persoonlijke liedjes met intieme melodieën en empathische teksten. Haar warme stem en flair voor melodie maakt haar zowel live als in de studio een overtuigende performer. In 2023 kwam haar debuut EP ‘the grand scheme of things’ uit. Een uit de hand gelopen demo-project waarin ze samenwerkte met producer Viktor van Woudenberg (Wooden Saints) en gitarist Tom Broshuis (Mister and Mississippi). Akoestische gitaar en kwetsbaarheid van een begin twintiger lopen als een rode draad door de muziek. Haar band weet de intimiteit zorgvuldig te omlijsten en bekrachtigen tot een dynamisch geheel. Nieuw werk wordt geschreven en het komende jaar staan opnamen in de planning.

EKKO geeft opkomende bands graag de mogelijkheid om releases bij ons te presenteren.

Dit vind je vast ook leuk