Home

underscores

+ Thoom

Concert
Datum
wo 6 dec 23
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
100 Gecs, Charli XCX, Cashmere Cat
Incl. servicekosten

HYPERPOP EN PUNK IN DE BLENDER BIJ 100 GECS-PROTÉGÉ DIE BEGON ALS SLAAPKAMERPRODUCER

Op een slaapkamer kunnen wonderlijke dingen gebeuren. Vraag maar aan de Filipijns-Amerikaanse April Harper Grey, beter bekend als underscores. Op de middelbare school begon Grey muziek te maken op softwareprogramma GarageBand, in den beginne vooral geïnspireerd door Skrillex en slapeloze nachten. Met een onophoudelijke stroom aan eigenzinnige releases op Soundcloud verbreedde underscores haar fanbase én muzikale horizon, en op officieel debuutalbum fishmonger gaan poppunk en hyperpop als nooit tevoren in de blender. Niet zo gek dus, dat underscores vervolgens onder de vleugels werd genomen door Dylan Brady van cultduo 100 Gecs. Het tweetal nam underscores mee op tour én Brady schreef met Grey mee aan nieuwe muziek. Net als producer Cashmere Cat en Blink-182-drummer Travis Barker trouwens. Hoe dat alles uitpakt op een podium? Er is maar één manier om daarachter te komen.

support: Thoom

Thoom wist zichzelf al snel te onderscheiden van de muziekscene door haar innovatieve sound. Haar gebruik van ritme, samples en vocalen combineert elementen van een traditionele Arabische muzikale compositiestijl verwikkeld door industriële geluiden. Gevestigd in New York City, via Beiroet, Chicago en Berlijn, heeft Thoom altijd inspiratie gevonden uit haar familie en cultuur.

Tip van Ezra (stagiair vormgeving)

Als je vroeger, net als ik, een beetje emo was of fan was van Skrillex (of nog beter, een combinatie van beide) en nog steeds enthousiast wordt van 100 gecs, hyperpop en pop punk, zoek dan niet verder. De underscores "hype-trein" is hier en niet te stoppen. Bij de US tour die net afgelopen is zat er zelfs ook een compleet eigen lichtshow bij. Check het laatste album 'Wallsocket' of de legendarische Boiler Room-set van Milkfish, het alter ego van April van underscores. Het gaat leip worden. Beloofd!

Dit vind je vast ook leuk