Home

Weerd

w/ Kléo & Guus Christian

Club
Datum
za 7 okt 23
Open
23:30
Aanvang
23:30
Eindtijd
04:00
Locatie
Leeftijd
18+
Voor liefhebbers van
Soulful House, Chicago House, Detroit Techno, Acid-House, Boogie, Disco
Incl. servicekosten

EEN NACHT VOL WARME CLUBGELUIDEN, UITDAGENDE SETS EN EXPERIMENTEN VAN DE BESTE SELECTORS

Welkom bij Weerd: hier brengen we mensen samen met warmbloedige clubgeluiden, allemaal afkomstig van de beste DJ’s. Verwacht uitdagende, lange sets vol experiment en zinderende house, acid, disco en soulvolle grooves. Deze editie met dj’s Kléo en Guus Christiaan op de bill.

Kléo
DJ en beeldend kunstenaar Kléo schildert muzikale landschappen met een breed palet aan warme grooves en aanstekelijke ritmes. Zowel gevoelig als sterk, Kléo is een intuïtieve kracht achter de draaitafels. Ze selecteert uit een uitgebreide platencollectie en brengt de dansvloer samen met naadloze vinylmixen.

De DJ-sets van Kléo zijn een dynamische mix van organische en elektronische geluiden; een oneindigheid aan drummachines, zware en groovy baslijnen grenzend aan acid, en een overvloed aan melodieën. Haar diepe liefde voor boogie, de vroege Chicago house en die knallende analoge elektronische vibe uit het midden van de jaren 80 en het begin van de jaren 90 vormen de basis van haar muzikale output, die met onmiskenbare passie en vaardigheid wordt gepresenteerd .

Na talloze shows in binnen- en buitenland te hebben gespeeld, heeft Kléo zich stevig gevestigd binnen de internationale festival- en clubscene. Recente hoogtepunten zijn onder meer Dekmantel Selectors, Lovefest in Servië en Lost Village met Suze Ijó in Engeland. We kunnen uitkijken naar het verdwalen in haar landschappen tijdens Weerd.

Guus Christian
Van betoverende, zwoele house tot brandende discoknallers, het soulvolle element is altijd aanwezig in de producties van Guus Christian. Van zijn werk als resident bij Blauwdruk, waar hij dj’s als Mark Grusane, San Soda en Fred P verwelkomde, tot zijn inspanningen achter de schermen, waar hij werkt als labelmanager voor het recent gelanceerde Blauwdruk platenlabel. Dit jaar vond ook de eerste release van zijn Blauwdruk-label plaats, wat meteen de aandacht trok van gerenommeerde smaakmakers als Red Greg en Antal. Guus is ook een resident DJ bij Open Source Radio, het elektronische muziekbolwerk van Nijmegen, waar hij het programma mede samenstelt.

Als DJ put Guus uit het muzikale ethos van pioniers uit Chicago en New York, maar verkent en omarmt hij soulvolle elementen uit alle tijdperken en geografische locaties in zijn vrolijke, uitnodigende DJ-sets. Voor ons weet hij altijd de juiste deuntjes op het juiste moment neer te zetten. Een DJ die al lang op onze radar staat en absoluut één van de beste van Nijmegen. We zijn meer dan blij om Guus Christian te mogen verwelkomen als aftrap voor ons volgende samenzijn.

Dit vind je vast ook leuk