Home

Feng Suave

+ Mazey Haze

Concert
Date
Thu 27 Oct 22
Open
19:30
Start
20:00
For fans of
Jungle, Men I Trust, Gus Dapperton

Retro-soulduo op intieme tournee door Europa ter ere van hun jarige debuut-EP

Hoe Feng Suave van DIY-slaapkamersoul-project uitgroeide tot een internationaal opkomende act: één ijzersterke EP (Feng Suave, 2017), twee getalenteerde Daniels (De Jong en Elvis Schoemaker), een rits belangrijke festival- en supportshows en uitverkochte tours in eigen land zijn de belangrijkste ingrediënten van het succes van dit duo. En nog steeds groeit de band door en wordt het retro-soul/R&B-geluid verder uitgebreid met onverwachte elementen, groovy baslijnen, een dijk van een zangstem en de verkenning van de dynamiek tussen kalmte en hoge energie. Zoals Iggy Pop al zei over de twee: “They have a nice old revisited soul groove. I go for that!”

Om het vijfjarig jubileum van hun debuut-EP te vieren, speelt Feng Suave dit najaar vier intieme shows in het VK en Europa, waarvan de show in EKKO er één is. Na grote tours ligt de focus op de bekende hits, het uitproberen van nieuwe tracks en ideeëen, gepaard met exclusieve merch om het bestaan van een succesvol debuut te vieren.

Onder de naam Mazey Haze maakt de jonge artiest Nadine Appeldoorn dromerige indiepop, waarvoor ze zich heeft laten inspireren door artiesten als Tame Impala, Men I Trust en Alvvays. In 2021 maakte ze direct indruk met de zomers klinkende debuutsingle ‘Sad Lonely Groove’, een voorproefje van haar eerste EP. Die kwam een paar maanden later uit op het Australische label LUSTRE, waar Feng Suave niet geheel toevallig ook een connectie mee heeft. En zo is de cirkel weer rond op 27 oktober, wanneer Mazey Haze als support van Feng Suave de bühne van EKKO betreedt.

*Dit concert is uitverkocht. Let op: tickets die niet via de officiële verkoopkanalen van EKKO zijn gekocht, geven geen garantie op toegang tot dit concert. Kijk hier voor meer informatie over verkoop via derden.