Home

Synthese: Helena Basilova + Gigi Masin

Concert
Date
Sun 2 Apr 23
Open
14:30
Start
15:00
Location
Incl. servicekosten
Presented by
EKKO + Synthese

UTRECHTS INITIATIEF LAAT DWARSVERBANDEN TUSSEN KLASSIEK, POP EN ELECTRONICA ZIEN

Synthese is een muzikale beleving waar je de verschillende dwarsverbanden tussen modern klassiek, elektronische en popmuziek ervaart op onconventionele locaties in Utrecht. Bij deze editie van Synthese beleef je de klanken van resonantie in een akoestisch landschap. In LE:EN voert Helena Basilova het pianowerk ‘Triadic Memories’ van Morton Feldman uit en speelt ambient componist Gigi Masin met tijdsbeleving.


Helena Basilova

Pianiste Helena Basilova is in haar werk constant op zoek naar de verbinding tussen het oude en het nieuwe. Ze vindt het belangrijk dat het bereik en de bandbreedte van de hedendaagse klassieke muziek worden vergroot, en zoekt daarom altijd naar nieuwe manieren en locaties om haar muziek tot leven te brengen. Tijdens haar studie in New York ontwikkelde ze een diepe band met de verstilde en ontregelende muziek van Amerikaanse componisten John Cage en Morton Feldman. Feldman staat bekend om zijn meditatieve en verstilde composities, waarin tijdsbeleving verandert en hij de klassieke vorm loslaat. Feldman beschouwde het stuk als een ruimtelijk landschap waarin je je begeeft. En daarbij de vraag oproept of het landschap een begin of een eind heeft.


Gigi Masin

Componist en ambient producer Gigi Masin debuteerde in 1986 met ‘Wind’. Dit album kreeg binnen de underground een cultstatus, omdat het vaak ’s nachts op de radio werd gedraaid. In Nederland werd Gigi voornamelijk bekend door zijn samenwerking met Young Marco als Gaussian Curve, en de heruitgave van zijn eerdere werk op het Amsterdamse label Music From Memory. Hij voert het mini-album ‘Vahiné’ uit, een emotioneel eerbetoon aan zijn recent overleden vrouw.

You also might like this