Home

Doomstad: Birds in Row

+ Karnabahar + Quentin Sauvé

Concert
Datum
do 26 okt 23
Open
19:00
Aanvang
19:20
Eindtijd
22:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Touché Amoré, Converge, Deafheaven
Incl. servicekosten
Gepresenteerd door
EKKO, TivoliVredenburg & Never Mind The Hype

Genadeloos drietal brengt een dissidente storm van punk, post-metal & screamo

Al jarenlang staat het Franse trio Birds In Row aan de voorgrond van hun genre. De vooruitstrevende hardcore-punkband treedt na lange tijd weer uit de schaduwen voor een Europese tour. In de tussentijd hebben ze zeker niet stilgezeten, zo brachten ze in 2022 hun album ‘Gris Klein’ uit. Op dit album belichamen ze met hun poëtische en tegendraadse teksten wederom alles wat hardcore punk zou moeten zijn. De plaat is de opvolger van het eerdere goed ontvangen album ‘We Already Lost the World’, waarop invloeden als punk, post-metal en post-hardcore te horen zijn. De liveshow van het drietal wordt een meeslepende muzikale storm van kracht en energie.

Karnabahar
Screamoband Karnabahar bestaat uit leden van GGGOLDDD, Second Guessing en Ostende, en is ook nog eens meer dan de som van zijn delen. Must see, dus. Het internationale, in Nederland gevestide viertal maakt snel naam in de hardcorescene, maar is ook niet vies van emo en punk. Verwacht op Doomstad vast een voorproefje van de verwoestende debuutplaat Grimace.

Quentin Sauvé
Birds In Row-bassist Quentin Sauvé is niet voor één gat te vangen. Op eigen titel maakt de Fransman namelijk gelaagde en dromerige composities waarin hij zijn gitaar op een heel andere manier gebruikt dan bij Birds In Row gebruikelijk is. Eerder dit jaar verscheen Sauvé’s tweede langspeler, waarop hij elementen uit folk en elektronica op geheel eigen wijze samensmelt.

Dit vind je vast ook leuk